tiistai 24. huhtikuuta 2012

Makuuhuoneen remontti

Villa Kairos proudly presents:
makkariremppa on  valmis!
Toteutin sen itse alusta loppuun saakka - suunnittelusta maalauksen kautta ompeluun.
Budjetti piti ja projektin myötä löysin itsestäni pienen taiteilijan: kun homma oli kiihkeimmillään, en olisi millään malttanut syödä tai nukkua, kun luomisen vimma oli niin valtava. :o)

Tästä kaikki alkoi: Jasun entinen, taivaansininen huone...

...joka toimi sekavana työhuoneena...

...piti maalata ja sisustaa unelmien makuuhuoneeksi
- pienellä budjetilla (n. 100 €).

JA TÄLTÄ NÄYTTÄÄ NYT:

Väriksi valikoitui noin 5 minuutin pähkäilyn jälkeen tumma harmaa. Ja sille kavereiksi tylsästi musta ja valkoinen. Halusin huoneen värityksestä rauhallisen, joten vain ripauksen väriä tilaan tuo keskeneräiset puutuolit sekä seinälle kankaanjämäpalasta tekaistu "styroksitaulu" (jonka tilalle on suunnitteilla mahdollisesti valkoinen sablunimaalaus - sitten joskus). Ajatus oli myös tehdä huoneesta hieman miehekkäämpi, jottei se olisi pelkkää rimpsua ja röyhelöä.
Isovanhempien perua oleva lipasto pääsee ensimmäistä kertaa kunnolla oikeuksiinsa tummaa seinää vasten.
Parvekkeen oven verho on vuoritettu. Vuoriosa on mustaa kangasta, joten se pimentää huoneen tehokkaasti.

Joskus kirpparireissulta käteen jäänyt kangas päätyi oviverhoksi, jotta huoneen saa kesällä täysin pimeäksi. Ovessa kun lasin tilalla on läpikuultavaa pellavakangasta. 

Vaatehuoneeseen johtavasta ovesta tuli sopivasti vanhahtavan näköinen, kun sivelin kerroksen maalia pintaan niin, että siveltimen jäljet näkyvät selvästi. Sen jälkeen hioin alla olevaa valkoista maalia kulmakohdista hiukan näkyviin.

Sängynpääty on entinen sängynpohja. Ja valaisin on Jasun mulle joskus kultasprayllä maalaama.
Sängyn päätyyn on hankinnassa hyttysverkko katokseksi ja sängylle ompelen vielä pari tyynynpäällistä. Sängyn takana oleva koroke on hankalasti hyödynnettävää tilaa, jolle en ole keksinyt sen kummempaa käyttöä.
Musta sälekaihdin ja verho- sekä sängynpeitekankaat on Jyskistä.

Aikojen mittaan tekemäni rautalankasydämetkin löysivät luontevan paikkansa Mikan tekemästä naulakosta...

Parvekkeen ovessa on kirpparilta löytynyt pitsiverho, jota pitää ojennuksessa ja koristaa aikoinaan Virosta ostamani pöytäliinapainot.
Sängynvierusmatot Ikeasta.

Oviverhoa pitelee vanha rihkamakaulukoru ja oikealla tekemäni rautalankasydän, jonka nimesin "Hääsydämeksi".

Makuuhuoneessa on nyt niin rauhallinen ja levollinen tunnelma, kun ylimääräiset tavarat on karsittu ja värimaailma on seesteinen, että sinne tekee mieli vetäytyä välillä keskellä päivääkin lepäilemään.
Seuraavassa postauksessa esittelen, minne ja miten sijoitin työhuoneen kaaoksen...

3 kommenttia:

  1. Tanja (melkein naapurista)25. huhtikuuta 2012 klo 8.57

    Hieno tuli tosiaankin :)

    VastaaPoista
  2. Pitkän tauon jälkeen pääsen kurkkaan kuulumisiasi... Huikeaa!!! (ilman Mikaa rempattu!?!) Onnea uuteen makkariin :-) T: M Näsijärven tuntumasta ;-)

    VastaaPoista
  3. Toi vaatehuoneen ovi on hieno! Hyvää jälkeä oot tehnyt. Meidän pesue asuu toistaiseksi vuokrakämpässä, joten minä oon saanu maalailla ja kohennella vaan tylsällä valkoisella.

    VastaaPoista