torstai 6. syyskuuta 2012

Vanhan ikkunan kunnostus

Rakastan syyskuuta, sen kuulaita päiviä ja matalalta paistavaa aurinkoa!
Nyt on aika tehdä viimeiset sisustusprojektit (= maalaukset) ulkona. 
Tässä yli 100-vuotiaan ikkunan kunnostus kuvina.

Ikkuna on ollut säilytyksessä onneksi kuivassa paikassa, joten lahovaurioita ei paljon ollut päässyt syntymään.

Ikkunat olivat tietenkin vuosien pölyn peitossa ja maali puitteissa hilseillyt. Vain muutama ruutu oli hiukan säröillyt. Pesin sen ensin muutamaan kertaan painepesurilla, matalalla paineella tietenkin.

Erään vanhan maalarin ohjeistamana maalasin puitteet 'yli'. Maalina käytin hyväksi havaittua Byggmaxin Alpine-ikkunamaalia, jolla saa sopivan 'maitomaisen' pinnan. Sen jälkeen maali rapsutetaan ikkunoista esim. partaterällä. Näin puitteen reunasta tulee siistimpi, kuin jos käytettäisiin maalarinteippiä.


Ja tämän näköinen siitä tuli. Vasta lopullinen pesu paljasti erisävyiset ikkunaruudut.


Innostuin myös uudesta harrastuksesta, mattojen virkkauksesta Pellervo-lehden inspiroimana. Näihin saa kivasti kulutettua kaikki kankaanloput ja valmistuvat nopsaan.


Syysiltojen iloksi ja valoksi viritin jossakin sisustuslehdessä näkemäni version riisutusta kattolampusta (kehikko kirpputorilta).

Pitkästä aikaa innostuin myös leipomaan suklaatorttua.
 
Tässä Vilin ehdotukset iltapäivätorkkujen asennoiksi. Huomaa erityisesti hännän asento. :)

Ulkosalla torkkupaikaksi käy saunapuiden kori, kun siihen toistaiseksi vielä hyvin mahtuu.

Ihastuttavia syyspäiviä!


4 kommenttia:

  1. Aivan mahtava ikkuna! Dieetillä maistuisi myös mokkapalat ja kissuthan on niin suloisia kaikessa omapäisyydessään. Antavat mallia, millä tavalla nautiskellaan ja lekotellaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sellanen dieetti, että "kaikkea saa syödä, mutta kohtuudella ja kohtuus on suhteellista". ;) Ei ole muuten kauheen hyviä tuloksia tullut, ihmekös tuo. :)

      Poista
  2. Hieno sisustuselementti, sopis hyvin mun wilma-tuoleihin! Sä teet arvokasta "konservointityötä" ja samalla kekseliäitä sisustuselementtejä. Kyllä ennen on tosiaan nähty kauneuden eteen vaivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon entisajan kauneuden kyllä näkee niin hyvin huonekaluissa ja rakennuksissa, siksi niitä on kiva säilyttää ja kunnostaa. Nykyään kaikki on niin tylsän yksiviivaista, suoraa, sileää ja sielutonta. :)

      Poista