Remontin keskellä on välillä kestitty vieraitakin ja ajattelin jakaa pari hyväksi havaittua leivontaohjetta.
Kokeilin vanhaa jauhelihapiirakan ohjetta vähän muunnellen ja oli hyvää, tosin parasta nauttia lämpimänä ja mielellään vielä salaatin kera. |
Jauhelihapiiras (8-10 annosta eli reilun kokoinen piirasvuoka)
Pohja: 100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2 rkl maitoa
Täyte: 400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tomaatti
1 tl suolaa
1/4 tl maustepippuria
2 munaa
1 1/2 dl ruokakermaa
1-2 dl juustoraastetta
sinihomejuustoa murusina
Sekoita vehnäjauhot ja mausteet. Nypi ne pehmeään rasvaan, lisää maito ja sekoita. Levitä voideltuun piirasvuokaan ja nosta hetkeksi kylmään.
Ruskista jauheliha ja sipuli, mausta suolalla ja maustepippurilla. Levitä liha ja sipuli vuokaan, viipaloi päälle tomaatti. Sekoita munat ruokakermaan ja valuta piirakan päälle. Ripottele sinihomejuusto ja juustoraaste päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 35-40 min.
Oliivit voisivat olla myös hyvä lisä noissa täytteissä, antaisi vähän potkua makuun.
Lasilautanen ja kupu ostettu Ikean löytönurkasta aikoinaan 7:llä eurolla. |
Kuvun sisällä muhi porkkanakakku, joka suorastaan sulaa suussa. |
Porkkanakakku
Vaahdota 2 munaa ja 2 dl sokeria.
Sekoita 2 1/2 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta,
3/4 tl soodaa, 1 tl kanelia, 1 tl vanilliinisokeria.
Lisää seos munavaahtoon.
Sulata 100 g voita ja lisää joukkoon.
Raasta pienellä terällä 2 1/2 dl porkkanaa (jotta tulee mahdollisimman mehukas raaste) ja lisää joukkoon.
Kaada voideltuun kakkuvuokaan.
Paista 180 asteisessa uunissa noin 40 min.
Ja takaisin syömisten pariin... :) |
Nuortenillan tarjottavia... |
...kirpparilta löytyneessä 2-tasotarjottimessa. Ikean iso tarjotin joululahja, hopeinen mummun peruja. Pienen lampun tuunasin vihertävällä kukkakankaalla ja pitsillä. |
Ystävän tuomat tulppaanit (kiitos M & S vierailusta!) kurottivat kohti kevätaurinkoa. |
Tällä puolen ruutua aletaan nyt toteuttamaan monen vuoden haavetta oikein todenteolla ja urakalla, siitä tuonnempana lisää. Intoa ja iloa päiviisi! |
Kiitos leivontaohjeista, porkkanakakkua täytyy varmaan kokeilla.....Terkkuja!
VastaaPoista