torstai 21. maaliskuuta 2013

WC-remppa

Tervetuloa meille wessaan, se on nimittäin nyt remontoitu! :)

Tämmösen karmean kuvan löysin wessastamme raksa-ajoilta eli lähes 10 vuoden takaa. Siis ihan hirvitys! Se on nähnyt kyllä monta vaihetta tuon kuvan ottamisen jälkeen - onneksi! - ja nyt viimesin remontti sai sen näyttämään ihan inhimilliseltä paikalta. Tässä kuvassa näkyvästä on säilynyt ainoastaan lattia- ja seinälaatoitus sekä peili.

Ovi sai uuden kyltin, ostettu aikoinaan Rautiasta alennuskorista 1 eurolla.

Katto maalattiin valkoiseksi, samoin seinän yläosa. Alaosa on laatoitettu jo muutama vuosi sitten. Pytyn kansi on vielä menossa vaihtoon ja matto on tilauksessa Jotexilta. Jokunen vuosi sitten halusin vielä eroon tuosta laattamallista lattiassa, mutta nyt en vaihtaisi sitä mihinkään.

Kaksi seinää tapetoitiin. Mika osti mulle 21-vuotishääpäivälahjaksi tämän tapetin. Laskosverho Jyskistä.

Tästä kuvasta saa vähän paremman käsityksen tapetin tekstuurista; siinä on hopealla tekstiä ja kun valo osuu oikein, pohjalla on kartta. Tapetin väri ei ole ollenkaan keltainen, niin kuin tässä kuvassa.
Koristesydämen askartelin joskus kaikennäköisistä jämähelmistä.

Seinälle päätyi entinen keittiön vitriinikaappi. Se ei ole ihan mun maun mukanen, mutta tässä kohtaa menettelee ja ainakin siihen mahtuu hirveästi tavaraa. Jonakin päivänä toivon siihen löytyvän jonkun vanhan kaapin.
Laitoin maitolasin taakse palaset seinätapettia.

Joskus sitä osaa yllättää itsensäkin; silkkikukat lienevät viimeisintä, mitä ajattelin koskaan, milloinkaan laittavani mihinkään. Niin vain kävi, että naistenpäivien koristeluihin ostamani pionikimppu löysi itsensä wc:n musta-harmaa-valkoista linjaa piristämästä.
Lipasto on Jyskistä, monta vuotta palvellut. Nähnyt muutamia eri värejä, nyt laitoin vielä yhden kerroksen valkoista maalia ja vaihdoin supertylsät puiset nuppivetimet näihin HongKongin alekorista löytämiini ihanuuksiin. Valokuvakehykset kirpparilta, niihin olisi tarkoitus laittaa musta-valkokuvia, kunhan löydän sopivia.

Peili sai kehykset kirpparilta löytyneistä taulunkehyksistä, tuon yläosan pitsiviritelmän laitoin, koska kehys oli hiukan isompi kuin peili. Katsotaan nyt, kauanko se siinä viihtyy vai vaihdanko johonkin paremmin silmään sopivaan vaihtoehtoon. Pikkutaulu peittää taakseen vanhan pyyhekoukun jättämät jäljet sekä isomman laatan, jossa oli seeproja. Alaosan seepraboordi muistuttaa ajasta, jolloin pojat olivat pieniä ja piti saada joku pieni juju laatoitusta piristämään. Allas ja kaappi ostettiin muutama vuosi sitten K-Raudasta alennuksesta. Altaan reunalle olisi vielä tarkoitus hankkia kivan näköinen saippuapumppupullo.
Tässä vielä rinnakkain kuvat, joista muutos kyllä selvästi näkyy! Eikä Pupukaan käy enää altaassa pesulla. :)

Iän myötä on värimaailmakin ruvennut muuttumaan. Rakennusaikoina oli vielä oranssi, sininen ja vihreä kovia sanoja, nyt melkeinpä pannaan julistettuja. Tilalle on tullut musta, harmaa ja nyt viimeisimpänä - vaaleanpunainen! Koetellakseni, kuinka pitkäaikaisesta villityksestä on kyse, tein keittiöön tämän suloisen pinkin taulun. Jos jaksan katsella sitä pari viikkoa pidempään, luulenpa, että sisustukseen alkaa hiipiä kyseistä väriä vähän enemmänkin! :) Kiva huomata, että sitä vielä muuttuu näinkin radikaalisti mieltymykset. Sumutinpullo Indiskasta.
Tässä vielä Aleksin ikuistamana kattikatraamme. :)


 Seuraavassa postauksessa esittelyssä eteisen ja keittiön muodonmuutos.
Ihanan aurinkoisia ulkoilukelejä ja mukavaa pääsiäisen odotusta!

2 kommenttia:

  1. No jopas on wc kokenut melkoisen faceliftin!
    Hieno sanon minä;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitospa kiitos! Ei tuosta raksa-aikaisesta näkymästä oikein ollut muuta tietä kuin ylöspäin, niin pohjanoteeraus se oli. :)

      Poista