lauantai 8. maaliskuuta 2014

Nalleja ja naistenpäivää

Esittelyyn pääsevät ensi kertaa kirjahyllyssä asustelevat nalleni.
Ne elelevät tyytyväisinä vanhassa naulalaatikossa.
Monta kertaa olen meinannut kiikuttaa ne kirpparille, mutta aina ne ovat hellyttäneet uudelleen ja uudelleen, enkä ole niitä raaskinut sitten viedä. :)


Vasemman puoleinen taitaa olla peräisin poikien lapsuudesta, keskimmäisen tarinaa en muista, oikean puolinen on lahja eräältä tytöltä, jota aikoinaan autoin kouluavustajana toimiessani.

Naistenpäivän kunniaksi laitoin isännän töihin. :)

Työn alla entisen Aleksin huoneen eli nykyisen olohuoneen katto. Valkolakattu paneelikatto raikastuu täysvalkoiseksi ja seinät saavat harmaan värin.

Tänään oli aivan upea ilma ja Vili käytti tilaisuutta hyväkseen tarkkailemalla terassin valokatteen päällä kevään saapumista.

Poika on kova kiipeilemään puissa, mutta...

...toisinaan kiipeilyreissu tyssää hetkeksi jumiin jäämiseen. :)

Yksi monista talomme hankalasti sisustettavista paikoista on ollut erkkeri. Suurimman osan asumisajastamme (kohta 10 vuotta) se on toiminut ruokapöydän paikkana, mutta nyt kun huonejärjestystä muutettiin, se on ollut sellainen "epätila".

Niinpä tartuin toimeen ja tein siitä aamukahvi/iltatee -nurkkauksen. Tilan sisustamista hankaloittaa myös vasemmalla oleva terassin ovi, joka on myös kissojen suosituin kulkureitti. Ovessa Lidlistä aikoinaan ostettu verkko-ovi, joka pitää kyllä kaikenkokoiset ötökät kesäisin loitolla - ihan huippulöytö! Ja bonuksena kissat osaavat kulkea siitä kesäisin ulko-oven ollessa auki. :)
Keittiössä aiemmin sijainnut apupöytä jäi nyt vähän hassusti rajaamaan tilaa, kun ei parempaakaan paikkaa tähän hätään löytynyt - tosin sen alle sujahti mukavasti kissojen kori ja toimiihan pöytä tuolla paikalla kätevästi tarjoilupöytänä.
Ikean harsoverhot ja kirpparilta löytyneet pitsiverhot solmivat löyhän liiton keskenään, valuttuaan aikaisemmin pitkin lattioita.
Tämä äidin perintöä oleva tuoli on yksi ehdottomia suosikkejani, varsinkin tässä uudessa värissään. Jostain blogini uumenista löytyy tuolin ennen ja jälkeen -kuvat.

Tarjottimilla salaattisiemenseosta, jota on kiva napostella. Pöytäliinana kirpparilta löytyneistä keittiöpyyhkeistä yksi. 

Erkkerin toinen nojatuoli on kirpparilöytö, johon ompelin sohvanpäällisestä suojan. Tyynyliinat myös kirpparikankaasta. :)


Tunnelmallista naistenpäivän illanjatkoa sulle!

4 kommenttia:

  1. Vaude! Toi eka erkkerikuva on kyllä niin hieno! Oikee tunnelmallinen nurkkaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina! Katsotaan nyt, kauanko se on tuon näköinen, jos inspis taas yllättää... :)

      Poista
  2. Mä kyllä tykkään hirveesti tosta teidän erkkeristä. Ja tuo ruusutuoli on täydellinen! Ja jes, teillä sentään osattiin viettää naistenpäivä asiallisissa tunnelmissa, toista se on täällä meillä päin....;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa "laitoin isännän töihin" oli pieni ripaus liiottelua, kyllä se tarttui ihan ilman sanallista kehotusta sutiin. Tosin en sitten tiedä tuosta sanattomasta viestinnästä, nainen on siinä aika taitava, josko sillä oli osuutta asiaan. ;) Miten teillä vietettiin naistenpäivää?

      Poista