tiistai 11. maaliskuuta 2014

Remonttikuumetta ja tyynytautia

Oletteko tällaisesta kuulleet?? :)

"Remonttikuume on tarttuva tauti, joka iskee erityisesti 20-40 -vuotiaisiin naisiin. Kuten muutkin virustaudit, se leviää tyypillisesti syksyisin (mun mielestä kyllä keväisin yhtä lailla!) ja vaikuttaa näköärsykkeitä käsitteleviin aivojen osiin. Pahimmillaan sairaus voi kroonistua, jolloin sen kanssa on vain opittava elämään. Tauti on hankala hoitaa eikä vasta-aineita juuri tunneta (paitsi akuutti rahapula!).

Tartunta saadaan usein remonttia tekeviltä tuttavilta, mutta virus tarttuu myös näköteitse lehdistä ja sisustusblogeista, joissa kerrotaan toisten ihmisten kauniista kodeista. Näyttää siltä, että erityisen alttiita tartunnalle ovat uusille ajatuksille ja ideoille vastaanottavaiset mielet: luovat, uteliaat ja oivaltavat ihmiset, joilla on mielikuvitusta.

Tyynytauti on saman sairauden lievempi muoto, jossa oireet rajoittuvat sohvan piristämiseen. Tartunnan lähteet ovat samat kuin edellä. Sairastunut tuntee pakonomaista tarvetta hankkiutua eroon vanhoista, kuluneista tyynyistään ja korvata ne uusilla ja trendikkäillä luomuksilla.

Mahdollista puolisoa tai muita asuinkumppaneita sairaus häiritsee huomattavasti, sillä sen seurauksena pöydät ja tuolit täyttyvät keskeneräisistä projekteista, nuppineuloista ja langoista usein päiväkausiksi ja joskus jopa viikoiksi kerrallaan. Sairauskohtauksen aikana myös kotityöt, kuten tiskaus ja pölyjen pyyhintä, tahtovat jäädä tekemättä."

Ote "Tyynykirjasta" (kursiivit mun lisäyksiä)

Lisäksi luottokirjastotätini (kiitos P :) lykkäsi käteeni aivan ihanan kirjan, jota suosittelen jo pelkästään kuvien katselunkin takia, vaikka löytyy siitä myös hyviä ohjeita.

Kuva haettu netistä googlettamalla.
Jos olet onnistunut tähän saakka välttämään tautitartunnat, onnittelen - tai sitten en. :) Jossain yhteydessä totesin, että mitäpä elämä olisi ilman pientä pintaremonttia, ei yhtään mitään!

Oikein kaunista ja inspiroivaa tiistai-iltaa sulle, mä lähden nyt maalaamaan! :)

2 kommenttia: